De beste tips om een kleine badkamer groter te laten lijken (deel 1)

De beste tips om een kleine badkamer groter te laten lijken (deel 1)

Een grote badkamer is helaas niet voor iedereen weggelegd. Toch biedt een kleine(re) badkamer veel meer mogelijkheden dan de meeste mensen denken. Door het toepassen van slimme oplossingen, zoals ruimte besparende opbergsystemen en het plaatsen van elementen waardoor de ruimte optisch groter lijkt, is er al veel winst te behalen.

Heb jij een kleine badkamer en denk jij: “Jah jah, dat wil ik dan eerst weleens zien…”? Wij vertellen er graag meer over in dit eerste blog. Dit doen wij aan de hand van een aantal mooie praktijkvoorbeelden. Ook delen wij met jullie graag diverse foto’s uit het Dream Renovations portfolio, van diverse badkamer- en toilet renovaties. Op deze foto’s is te zien hoe je een badkamer zo efficiënt mogelijk kunt inrichten, waardoor de ruimte voor je gevoel veel groter lijkt.

Een frisse en opgeruimde uitstraling van je badkamer

badkamer-renovatie-before-foto

Vóór de badkamer renovatie – Een kleine badkamer kan veel groter lijken

De badkamer is een belangrijke , veel gebruikte ruimte in huis. Je brengt er minimaal 2 keer op een dag je tijd in door, gemiddeld tussen de 15 en 45 minuten per keer. Jazeker, dit geldt voor mannen én vrouwen. En de ‘wellness genieters’ onder ons spenderen hun tijd zelfs veel langer in deze warme, knusse ruimte. Daarom is het dan ook extra belangrijke dat deze ruimte op zo’n manier is ingericht dat het je een ontspannen gevoel geeft. Maar hoe krijg je zo’n frisse en opgeruimde uitstraling, die ervoor zorgt dat jij je helemaal zen voelt en de ruimte optisch veel groter doet lijken? Wij vroegen het aan Mark van der Ham, eigenaar van Dream Renovations, specialist en deskundige op het gebied van badkamer- en toiletrenovaties: “Wat zijn de beste tips om een kleine badkamer groter te laten lijken?” In dit eerste blog deelt Mark zijn 1e tip met ons.

Tip 1: Gebruik veel lichte kleuren en creëer transparantie

tips-om-kleine-badkamer-groter-te-laten-lijken

Na de badkamer renovatie – De badkamer lijkt veel groter dankzij het gebruik van lichte kleuren

“Het gebruik van veel lichte kleuren in je badkamer zorgt voor een fris en ruimtelijk effect. Denk hierbij niet alleen aan het kiezen voor een lichte kleur op de badkamer- wanden en vloer, maar zorg er ook voor dat deze lichte kleuren terugkomen in je badkameraccessoires. Ben je helemaal gek van donkere tegels aan de wand en / of op de vloer en wil je daar liever niet van afwijken? Zorg er dan voor dat je gebruikmaakt van zo groot mogelijke (vierkante of langwerpige) tegels.

Door middel van het creëren van transparantie geef je jouw badkamer een ruimtelijke en dus grotere uitstraling. Voorkom daarom zo veel mogelijk het gebruik van ondoorzichtige douchegordijnen, het plaatsen van onnodige tussenwandjes en ondoorzichtige douchecabines. Men vindt het toch vaak, merk ik, wel een beetje spannend om meer transparantie in zijn of haar badkamer toe te passen. Dit komt doordat, zoals men zelf zegt ‘het de privacy in de badkamer niet ten goede komt, zeker niet als je een badkamer met meerdere gezinsleden of huisgenoten deelt’. Maar al die wandjes zorgen ervoor dat de ruimte nog kleiner lijkt. Alles waar je doorheen kunt kijken, maakt de badkamer voor het oog ruimtelijker. Zorg voor zo veel mogelijk transparantie, vanaf het plafond tot aan de vloer. Geloof mij: Dit zorgt voor een wereld van verschil.

Het ophangen – of opplakken – van witte of semi transparante raambekleding (bijvoorbeeld jaloezieën) zorgt ervoor dat de ruimte veel groter lijkt. Wanneer je voor raambekleding kiest waardoor je van binnen naar buiten heen kunt kijken, dan zorgt dat voor nóg meer transparantie en dus een nog groter lijkende ruimte. Zorg er dan uiteraard wel voor dat jij jouw privacy blijft behouden en dat jouw buren niet van buiten naar binnen kunnen kijken.” 😉

kleine-badkamer-groter-laten-lijken

Tips om een kleine badkamer groter te laten lijken

Meer lezen? Mis niets!

Wil je graag meer interessante artikelen lezen over onze badkamer- en toiletrenovaties? Of wil je graag meer tips en tricks ontvangen? Houd onze website www.dreamrenovations.nl dan goed in de gaten en volg ons op Facebook. Laat ons via Facebook weten over welk thema jij graag meer zou willen lezen in één van de volgende blogs.

Direct contact

Wilt u graag meer informatie over onze diensten? Of wilt u direct een offerte opvragen voor uw eigen badkamer en /of toilet renovatie? Neem dan direct contact met ons op en wij plannen graag een afspraak met u in.